Over Evelyne

 

 

Het ego zegt: als alles op zijn plek valt, voel ik rust. Het hart zegt: als ik rust voel, valt alles op zijn plek.

 Marianne Williamson

Mijn ervaring

Wat mij drijft is mijn passie voor de magie van een organisatiecultuur en –structuur. 

Wanneer is een organisatie op haar best? Organisaties laten ‘stromen’, authentiek en dicht bij zichzelf laten zijn is een permanente zoektocht en een steeds wederkerende evenwichtsoefening. Wat laat een organisatie zien in haar ‘onderbuik’? En is het consistent met waar de ‘bovenbuik’ naar toe wilt? 

Het eerste gedeelte van mijn loopbaan (+15j) ben ik vooral bezig geweest met de 'bovenbuik' als HR Directeur, Group HR Project Manager, HR Business Partner  in diverse omgevingen (van headoffice tot plants) en structuren (multinational en KMO). Gaandeweg kwam meer en meer het belang van de onderbuik van een organisatie aan de oppervlakte. Mijn perspectief wisselde; tegelijk zakte ik meer en meer in mezelf. Ook mijn eigen onderbuik kreeg meer aandacht. En dat was de start van een mooi persoonlijk groeiproces en de aanzet van mijn tweede loopbaan.

 

Het tweede gedeelte van mijn loopbaan vloeit op een natuurlijke manier over als zelfstandige Organisatie & Team Coach gericht op volgende vragen: wat laat een organisatie zien in haar ‘onderbuik’? En is het consistent met waar de ‘bovenbuik’ naar toe wilt?  De interesse voor het systemisch werk groeide, en is intussen 1 van mijn belangrijkse persectieven/brillen/instrumenten. 

​Ik werkte zelf jarenlang als HR directeur, dus weet hoe lastig en moeilijk het kan zijn om teams en organisaties in goede banen te leiden. Ik belicht voor jou graag deze moeilijke stukjes van het pad zodat de weg niet alleen makkelijker maar ook betekenisvoller wordt.

Competenties 

 • helderheid en structuur kunnen zien in chaos door sterke analyse;

 • voelen wat een groep/team/organisatie nodig heeft en de tools aanreiken om hiermee aan de slag te gaan;

 • op een eenvoudige en creatieve manier de natuurlijke flow in een organisatie activeren;  

 • rust brengen…, holding space zodat wat getoond wilt worden zich mag tonen;

 • en vlot drietalig (NL, FR, EN)

Belangrijkste opleidingen

 • Systemisch Perspectief
  (Ria Verlinden & Bart De Coninck, 2019-2020

 • Team Coaching (The Shift Coaching), 2020

 • Organisatie Coaching (P.Bailleur), 2019

 • Leading by Being (Taking Wing / Quinx), 2018-2019

 • Intuitief Leiderschap (Timotheus), 2017-2019

 • The Art of Facilitation (Taking Wing / Quinx), 2018

 • Master in Innovatieve Arbeidsorganisaties (AMS), 2016

 • Marketing Management (ICHEC), 2002

 • Masters in European Studies (KUL), 1999

 • Masters in de Romaanse Talen (UCL), 1998

Netwerk

Lid van het kernteam van Corporate Rituals .

Lid van Transformatie in Zorg.

Lid van ConTribute.

Ik krijg vaak de vraag hoe het is als zelfstandige? En of ik het niet mis om deel uit te maken van organisaties. Mijn verhaal lees je hieronder.

Verandering vormt in mijn leven een constante.

Als kind leefde ik in 3 verschillende landen met telkens een andere taal. Het leerde me te observeren, dynamieken te zien, en te voelen hoe en waar ik mijn plek kon innemen. Het leerde me telkens weer te verbinden en los te laten. Ik hield van de spanning van het onbekende, van de nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen. Ik ging dan ook niet studeren op één plek: mijn voeten bewogen zich zowel naar Namen, Louvain-la-Neuve, Leuven, Caceres (Spanje), als naar Brussel. Intussen heb ik een thuisbasis gevonden met mijn man en onze drie kinderen, van waaruit ik kan vertragen en verstillen.

 

In mijn professionele leven bleef de beweeglijkheid bestaan. Ik deed gedurende twintig jaar ervaring op in diverse HR rollen (HR directeur, HR project manager, consultant) en in diverse contexten, van kmo over multinational headoffice tot vzw. Steeds nieuwe plekken.

 

En ik ontdekte dat ik op mijn best ben als ik met wat meer afstand een organisatie kan begeleiden dan er voltijds midden in te gaan staan. Zo kan ik optimaal observeren en van daaruit bewegen. Net zoals ik als kind deed! In 2018 nam ik ontslag. Gedurende 7 maanden nam ik de tijd om te vertragen, te verstillen om dan in 2019 mijn professioneel leven als zelfstandige verder te zetten.

Noomly was geboren. Hier kan ik mijn talenten en expertise optimaal inzetten om zowel organisaties, teams als leidinggevenden te begeleiden naar hun beste kunnen en zijn. 

Het nomadenleven bevalt me dus; het maakt deel uit van mijn DNA. 

 

Zit je met vragen over jouw organisatie?

Wil je jouw team en jezelf als leider laten groeien?

Wil je graag weten wat coaching voor jou kan betekenen?

contacteer me
voor een vrijblijvend intakegesprek

Mijn verhaal

Evelyne Debeuckelaer

evelyne@noomly.be

+32 0496 60 27 73

Bauwinlaan 26, 2950 Kapellen

 • Black LinkedIn Icon

© 2020 by Noomly.  Made for the web by Boenk d'erop!