Voor teams

Iets gaat pas bewegen als je het eerst erkent en laat zijn zoals het is.

Teamcoaching en organisatiecoaching

Mogelijke team vraagstukken

  • We hebben een duidelijke missie, waarden of een teamcharter nodig dat medewerkers activeert, zowel op niveau van hoofd als hart.
  • We willen de samenwerking binnen het team verhogen, de mensen werken nu veel te veel vanop hun eigen eilandje.
  • De resultaten van het tevredenheidsonderzoek bij medewerkers vielen tegen en we willen onderzoeken hoe dit komt en wat we eraan kunnen doen.
  • De betrokkenheid en motivatie van het team is laag en we kunnen zelf niet de vinger leggen op de wonde. 
  • We willen de patronen ontdekken, herkennen en benoemen die de energie van het team momenteel ondermijnt, zodat deze weer kan stromen.
  • We hebben een facilitator nodig bij belangrijke meetings om tot heldere inzichten en besluiten te komen.

 

 

Waarom functioneert mijn team niet goed?

 

Met 20 jaar ervaring in HR én leidinggeven heb ik geleerd dat mensen eigenlijk altijd hun werk goed willen doen. Indien mensen ondermaats presteren, afhaken of de boel gaan saboteren, is dit vaak net een signaal dat er iets niet klopt. Dat 'iets' heeft net als bij de organisatiecultuur meestal te maken met incongruenties binnen een bedrijf. Men wordt bijvoorbeeld aangenomen in een bedrijf met een warme collegiale uitstraling, maar in de praktijk worden nieuwkomers amper begeleid en opgevangen.

Dit gebeurt meestal niet uit slechte wil. Vaak zijn het vaste gewoonten, tijdsdruk, te weinig afstemming of andere zaken die deze verstoringen veroorzaken. De impact in een team kan echter enorm zijn: een groot verloop, moeilijke samenwerkingen, weinig motivatie, slechte sfeer, werkverzuim, burn-out, en ondermaatse resultaten.

Naar een team dat werkt

 

Ik neem je team graag mee op weg om de samenwerking te verhogen, de dynamiek op gang te brengen, verstoringen respectvol bloot te leggen of de roze olifant boven tafel te brengen.

In dit proces, dat steeds vertrekt vanuit lichtheid en openheid is er steeds ruimte voor 'dat wat er nu is'. Om verandering mogelijk te maken is dit een cruciale stap, hierna volgt vanzelf openheid tot verbetering.

Zo ontstaat er opnieuw een onderlinge warme verbinding tussen de medewerkers, wat zo cruciaal is voor het persoonlijke welbevinden, én wordt ook de relatie van de medewerkers tot de missie van de organisatie versterkt.

Samenwerken?

Contacteer me vrijblijvend voor een intakegesprek. Ik kom graag bij je langs om te kijken of ik je kan helpen bij jouw teamvraagstuk.

Ontdek hier eerst meer over mijn manier van werken.

 

Evelyne Debeuckelaer

evelyne@noomly.be

+32 0496 60 27 73

Bauwinlaan 26, 2950 Kapellen

  • Black LinkedIn Icon

© 2020 by Noomly.  Made for the web by Boenk d'erop!